Waarom kiezen voor een Trouwfilm?

Waarom kiezen voor een trouwvideo?

Waarom kiezen voor een Trouwfilm?

 

Het is bijna standaard geworden dat er op een trouwerij ook een trouwfotograaf rondloopt. Maar waarom kiezen voor een Trouwfilm daarnaast?

 

Steeds meer aanstaande bruidsparen kiezen voor de aanwezigheid van een videograaf op hun trouwdag zelfs als ze al een fotograaf ingehuurd hebben. Foto’s en video’s zijn namelijk voor altijd! Hoe leuk is het dat je kleinkinderen later kunnen zien hoe je eruit zag op je trouwdag. Of hoe jouw ouders (hun oma’s en opa’s) toch nog even de dansvloer opgingen. Zo’n trouwvideo is in mijn ogen van onbetaalbare waarde. In deze blogpost heb ik een aantal redenen bij elkaar gezet waarom kiezen voor een Trouwfilm een goede keuze is.
Waarom kiezen voor een Trouwfilm?

Herinnering

Een trouwdag is voor veel mensen de meest speciale dag van hun leven. Alles op deze dag wordt vaak tot in de puntjes uitgedacht en gepland. Het echtpaar en de familie doet er die dag alles aan om er op hun best uit te zien. Ik vergelijk een trouwdag als videograaf ook wel met een filmset, maar wel met één duidelijk verschil. Ik bepaal als filmmaker niet wat er voor mijn camera gebeurd, maar dat doen jullie! Als bruiloft videograaf zal ik zo weinig mogelijk zichtbaar te zijn op jullie trouwdag. Op deze manier kan ik de meest pure momenten vastleggen zonder ze te verstoren.

 

Een trouwalbum met trouwfoto’s is erg leuk voor jullie als echtpaar en nabije familie, maar deze foto’s zullen niet voor al je gasten interessant zijn om terug te kijken. Een trouwvideo daarentegen kun je aan een veel breder publiek laten zien. Sommige koppels kiezen er zelfs voor hun trouwfilm op social media te delen.

 

Een bijkomend effect van een trouwfilm is de mogelijkheid om de emotie van de dag te herbeleven en je even weer die knappe bruid of bruidegom te voelen. Trouwfoto’s kunnen dit ook teweeg brengen, maar een trouwfilm kan dit ook laten ervaren door mensen die niet aanwezig waren op jullie trouwdag.
Waarom kiezen voor een Trouwfilm?

De kosten van een videograaf

De kosten van een videograaf zijn vergelijkbaar met die van een fotograaf. Mijn richtprijzen kun je op deze pagina vinden. (klik hier) De kosten van een videograaf worden vaak berekend aan de hand van zijn/haar aanwezige uren op je bruiloft. De reden hiervoor is het verband tussen de aanwezige uren en de hoeveelheid tijd dat in het bewerken van de video gaat zitten. Als een videograaf de helft van de dag aanwezig is, zal hij ook ongeveer de helft aan bewerkingstijd nodig hebben. Wil je dus besparen op kosten, dan kun je ervoor kiezen de fotograaf of videograaf maar voor een dagdeel in te huren.

 

Volgens het theperfectwedding.nl kost een trouwerij in Nederland gemiddeld €14.548,-. In de liefde speelt geld geen rol, maar het is toch echt wel een smak geld. Zo’n kostbare dag zul je waarschijnlijk maar één keer in je leven meemaken. Het is daarom aan te raden om niet te bezuinigen op de manier waarop je die dag laat vastleggen. De kosten van een trouwfoto- of trouwvideograaf hoef je maar 1 keer te betalen, maar wat je eraan overhoudt is voor altijd!

 Trouwvideo vs Trouwfoto’s

Een videograaf wordt vaak op het laatste moment ingeschakeld als er nog budget over is. Ook word soms de keuze gemaakt om een familielid in te schakelen voor het maken van een trouwvideo. Als trouwerij videograaf raad ik dit af. Op een bruiloft zijn vaak momenten die erg snel voorbijgaan en die shots moeten in één keer goed.

 

Ik zal mijn standpunt beter uitleggen. Trouwfotografie en trouwfilm zijn op het eerste oog aardig goed vergelijkbaar. Toch verschillen ze op sommige gebieden sterk van elkaar. Met een trouwfoto leg je een specifiek moment vast, maar met een trouwfilm wil je het begin, verloop en eind van dit moment zien. Dit betekend dat een trouwvideograaf nog meer moet anticiperen op wat er gaat komen. Daarnaast is het ook van belang dat de videograaf niet het moment verstoord door de aandacht op zichzelf te vestigen.
Waarom kiezen voor een Trouwfilm? - Foto uit trouwvideo

Foto

Waarom kiezen voor een Trouwfilm? - Kort stukje trouwvideo

Video

Moderne Techniek – Waarom kiezen voor een Trouwfilm?

Videocamera’s worden steeds complexer en beter van kwaliteit. Het is tegenwoordig mogelijk om prachtige 4k slow motion beelden van jullie trouwdag te laten maken. Door het slow motion effect worden speciale momenten langer en wordt de emotie van dat moment versterkt! Dit is een enorm krachtig hulpmiddel in het arsenaal van een trouwvideograaf.
Het is ook mogelijk om dronevideo’s te laten maken van je trouwdag! Dit laat jullie dag in een perspectief zien die jullie zelf niet kunnen ervaren. Het geeft net dat extraatje aan jullie trouwfilm. Persoonlijk heb ik geen drone vliegbewijs, maar ik werk vaak samen met een bedrijf die dit wel heeft: Fenix Films.

Zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden van een trouwfilm?

In mijn portfolio op deze website zijn de recente video’s te zien die ik heb mogen maken voor bijzondere bruidsparen. Zien jullie het wel zitten om zelf ook een videograaf in te huren? Neem dan een kijkje op mijn website, misschien zien we elkaar dan op jullie bruiloft! Als je benieuwd bent naar alle mogelijkheden maar eigenlijk liever nog nergens aan vast wil zitten. Neem dan contact met mij op voor een gratis gesprek bij jullie thuis of via een videocall!


× Hoe kan ik helpen?